CLPU održao seminar u Gračanici

VijestiNema komentara

U subotu, 15.04.2017. god., u Gračanici je održan seminar „Ostvari svoje ciljeve“. Seminar je održan za djecu, korisnike socijalnog programa Qatar Charity, a vodila ga je trenerica CLPU-a, magistrica menadžmenta Merima Bejtagić-Makić.

Djeca, učesnici seminara, imali su priliku da kroz diskusiju uoče razliku između želja i SMART ciljeva. Upoznati su sa definisanjem ciljeva kroz  SMART tehniku te kako postići uslove za njihovo lakše ostvarivanje.

S obzirom da su polaznici seminara najviše želje pokazali za igranjem nogometa, napravljena je paralela izmedu nogometa i ciljeva kako bi im se što bolje objasnilo šta je sve potrebno za ostvarivanje ciljeva. Također, predstavljeni su im razlozi zbog koji su ciljevi važni, te zašto je upravo ova vještina najpotrebnija u njihovom uzrastu.

Djeca su imala priliku kroz vježbice vizualiziacije da grade sliku svoje budućnosti u svojoj glavi.

Seminar se realizirao kroz diskusiju, rad u grupi i bodovanje za sudjelovanje. Svi učesnici su dobili priručnik za seminar u kojem su vodili zabilješke sa seminara. U drugom dijelu seminara grupe su bile zadužene da razrade zajednički cilj i plan izrade na kreativan način. Crtali su, lijepili slike, isječke iz raznih novina i časopisa, pisali izreke, kako bi prezentovali svoj plan na kraju pred cijelom grupom. Svaka grupa je imala priliku da ocjenjuje prezentaciju plana ostalih grupa. Nakon sakupljenih bodova, grupa sa najviše bodova je pobijedila a svi učesnici su dobili poklon.