Održani 23. regionalni omladinski susreti Svjetske asocijacije muslimanske omladine

VijestiNema komentara

U prostorijama Centra za lično i profesionalno usavršavanje, pod pokroviteljstvom Svjetske asocijacije muslimanske omladine, Wamy-Nedwe, u periodu od 13.-18. jula 2018. godine organizovani su Dvadeset treći regionalni omladinski susreti. Učesnici su bili predstavnici studentskih i omladinskih organizacija iz Bosne i Hercegovine, Austrije, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore i Srbije (Sandžaka). Pedeset i devet omladinaca i omladinki imali su priliku steći nova znanja, usvojiti nove vještine, upoznati se, družiti, povezati te provoditi vrijeme u ibadetu. Kao i na prethodnim susretima i na ovim je bio organizovan bogat program koji je uključivao trening-seminare, radionice, predavanja i izlet.

Prvog dana susreta, omladina je imala priliku razgovrati sa trenerom Centra mr. Bekirom Šabićem o moralu i ispravnom ponašanju. U večernjim satima dr. Senad Ćeman, direktor Centra za lično i profesionalno usavršavanje je predstavio rad Centra.

Drugi dan družili su se sa direktorom ureda Nedwe u Bosni i Hercegovini mr. Ibrahimom Husićem koji im je govorio o predstavljanju islama.

U popodnevnim satima, prva dva dana, učesnici susreta su imali priliku da poslušaju savjete hfz. dr. Dževada Hrvačića i Mirsada Mešanovića.

Trećeg dana učesnici su posjetili Srebrenicu i Memorijalni centar u Potočarima, a četvrtog dana trenerica Centra Dalila Selimović-Karalić održala im je trening-seminar „Stremi visoko, kreni polahko i počni odmah“.