Dvodnevni seminar u CLPU-u o tehnikama samopomoći

VijestiNema komentara

U subotu i nedjelju, 5.i 6. avgusta 2017. godine, u prostorijama CLPU-a  trenerica Centra Hidajeta Mahalbašić održala je dvodnevni trening-seminar „Tehnike samopomoći na putu duhovnog i ličnog razvoja ličnosti“. Na seminaru je učestvovalo 29 žena i djevojaka.

Na seminaru je ukazano na značaj pružanja adekvatne pažnje svakoj komponenti ljudskog bića s ciljem postizanja balansa u svakodnevnom životu koji donosi zadovoljstvo i ispunjenost radošću.

Kako je moto seminara bio ajet: “Zaista smo čovjeka stvorili u najljepšem skladu “, trenerica je nastojala kod učesnica izgraditi uvjerenje da čovjek posjeduje predispozicije za uspjeh na putu izvrsnosti u svakom segmentu života, kao i za prevazilaženje smetnji ma na kojem nivou one bile.

Na radionicama kroz grupni rad učesnice su osvijestile dostupnost kur’anskih poruka svakom ko želi da ih razumije i slijedi.

Kroz vježbu samoanalize uvidjevši vlastito stanje koje se ogleda u (ne)davanju prednosti jednoj nad drugim komponentama svoga bića,  neke učesnice su izjavile da će ovu vježbu rado podijeliti sa njima bliskim osobama kako bi im pomogle u ostvarenju uspjeha, zadovoljstva i sreće.

Mnoge učesnice su iskazale posebno oduševljenje spoznajom da je Kur’an bremenit tehnikama samopomoći koje su toliko djelotvorne da je dovoljno odabrati jednu i uz svakodnevnu primjenu napredak će biti očit.

Seminar je završen sa evaluacijom koja je sadržavala niz ideja i sugestija koje će doprinijeti kvaliteti sljedećih seminara,  jer kvaliteta i stalni napredak nam je cilj.

Učesnice seminara se zahvaljuju upravi CLPU-a na obezbjeđivanju odličnih uslova za rad i boravak u Centru.