Mastery Tour 2018

VijestiNema komentara

U Centru za lično i profesionalno usavršavanje je 20-21. januara 2018., održan dvodnevni trening za usavršavanje i povećanje performansi na temu „Mastery Tour 2018“.

U pitanju je prvi trening ovog tipa koji se sastojao iz BASIC (prvi dan) i MASTERY (drugi dan)  programa. Prvi dan je podrazumijevao predavanja, kratke radionice i interakciju, dok je drugi dan bi značajno intenzivniji.  Učesnike nakon preslušanog Mastery programa, očekuje rad sa mentorima mjesec dana nakon seminara, radi postizanja željenih rezultata i zadržavanja fokusa na postavljenim ciljevima.

Specifičnst Mastery programa jeste da učesnici kreću u akciju čiji se plan rada osmišljava na licu mjesta uz podršku trenera na seminaru.  Prvu akciju je uradila Sedina – jedna od učesnica, koja je sutradan odmah napravila svoj YouTube account te pustila prvi video. Po vlastitom priznanju ona je ranije imala puno ideja, a jedna od njih je nakon seminara, uz pomoć trenera Centra, postala stvarnost. ( https://www.youtube.com/watch?v=clJsXDcyclI)

Trening su održale magistrica ekonomije Dalila Selimović Karalić i dipl. prof i lingvistica Suada Hedžić, ujedno iskusne trenerice Centra. Gost predavač bila je doktorica interne medicine Emina Selimović, sa stalnim radnim odnosom u Njemačkoj.  Svoje iskustvo i neformalno znanje rado je podijelila sa učesnicima. Ono što su učesnici oba dana mogli da osjete jeste nevjerovatno pozitivna energija, koja budi onaj unutarnji pogon za djelovanjem, a ne samo pričom.

U planu je i nastavak treninga, obzirom da je nakon seminara bio značajan broj upita.