Održan kamp strateškog planiranja za koordinatore Mreže mladih ispred 50 većih džemata Muftiluka sarajevskog

VijestiNema komentara

U periodu od 2. do 4. februara, u prostorijama Centra za lično i profesionalno usavršavanje, održan je drugi kamp Mreže mladih Muftijstva sarajevskog. Učešće u ovom kampu uzelo je 60 omladinaca s područja Muftiluka sarajevskog, u cilju pokretanja mikro mreže, odnosno Mreže mladih na nivou većih džemata. 

Predavač edukacijskog dijela kampa bio je trener i konsultant Valdet Peštalić, a učesnici su mogli da nauče mnoge stvari vezane za menažment, organizaciju, kao i načine kako postati uspješan. Kroz trodnevni kamp mladi su se pripremali za pokretanje Mreže mladih u svojim džematima, tj. za formiranje mikro mreže. Uz brojne radionice, igre, i prezentacije, kao i goste i zabavni dio, kamp je bio uzrokom umrežavanja i upoznavanja nove omladine, iznošenja ideja i planiranja, pa se s tim u vezi može pomenuti nekoliko projekata u kojima će prvobitno učešće uzeti omladina, uključivši koordinatore (imame). Učešće u edukacijskom dijelu uzeli su i pomoćnik muftije sarajevskog za vjerske poslove i obrazovanje dr. Abdulgafar Velić i koordinator Mreže mladih Miralem ef. Babajić. A za relaksirajući i slobodni dio aktivnosti gost je bio Ajdin Hasanić.

Pored edukacijskih aktivnosti, učesnici su imali priliku posjetiti Bjelašnicu, gdje su nastavili svoje druženje i upoznavanje. Treći dan kampa upriličene su završne edukacijske aktivnosti kao i prezentacija omladine šta su usvojili na ovome kampu. Prezentaciji jednog projekta omladine prisustvovali su muftija sarajevski prof. dr. Enes ef. Ljevaković, glavni imami Medžlisá Muftiluka sarajevskog, kao i koordinatori Mreže mladih Muftijstva sarajevskog. Bitno je napomenuti da je omladina pokazala veliko interesovanje i angažman u realizaciji aktivnosti samim tim preuzimajući ulogu nosioca Mreže mladih. Na kraju kampa upriličena je podjela certifikata za učesnike.

Izvor: muftijstvosarajevsko.ba