Održani Dvadeset drugi regionalni omladinski susreti Svjetske asocijacije muslimanske omladine

VijestiNema komentara

U prostorijama Centra za lično i profesionalno usavršavanje, pod pokroviteljstvom Svjetske asocijacije muslimanske omladine, Wamy-Nedwe, u periodu od 7.7.-12.7.2017. godine organizovani su Dvadeset drugi regionalni omladinski susreti. Učesnici su bili predstavnici studentskih i omladinskih organizacija iz BiH, Makedonije, Crne Gore i Srbije (Sandžaka). Pedeset i osam omladinaca i omladinki imali su priliku steći nova znanja, usvojiti nove vještine, upoznati se, družiti, povezati te provoditi vrijeme u ibadetu. Kao i na prethodnim susretima i na ovim je bio organizovan bogat program koji je uključivao trening/seminare, radionice i predavanja.

Prvog dana susreta, omladina je dobila izuzetnu priliku, te na seminaru slušala uvaženog Valdeta Peštalića, koji se obratio temom “Od ideje do uspješne realizacije”, te učesnicima predstavio razne oblike uspjeha i različite načina organizovanja.

Drugi dan trening seminar održao je dr. Dženan Kulovića, pod nazivom “Teorije i tehnike motivacije”.

U popodnevnim satima, prva dva dana, učesnici susreta su imali priliku da poslušaju savjete hfz. Amara Bašića i dr. Esmira Halilovića.

Kako bi dobili priliku za bolje upoznavanje i druženje, učesnici su trećeg dan kampa, proveli u putovanju obilazeći lijepe krajeve naše domovine, ovaj put Jajce i Travnik. Bio je ovo dan osmijeha, lijepih trenutaka, dan kada su učesnici shvatili da je mnogo dobrih ljudi na svijetu. Da je živa misao prijateljstva i dobra.

Odmoreni i raspoloženi, četvrtog dana imali su trening-seminar na temu Osnove asertivne komunikacije a održale su ga trenerice CLPU-a Merima Bejtagić-Makić i Dalila Selimović-Karalić.