Saradnja Behram-begove medrese i CLPU

VijestiNema komentara

Nastojeći da maturante što bolje pripreme za život i vrijeme u kome će sve češće sami donositi odluke Behram-begova medresa je u saradnji sa Centrom za lično i profesionalno usavršavanje organizovala nekoliko seminara za njih.

U periodu od 5.12. do 13.12.’16.godine realiziran je seminar na temu „Kako razmišljati“, kao priprema učenika/ca za što kreativnije razmišljanje i što jasniju odluku prilikom izbora fakulteta, odnosno budućeg zanimanja. Seminar je realiziran po odjeljenjima, odnosno za četiri grupe/odjeljenja.

Seminar je imao je za cilj da probudi maštu i proširi vidike, kako u razmišljanju tako i u djelovanju. Učesnici su imali priliku u uvodnom dijelu obnoviti znaje o komunikaciji, a nakon toga se okrenuti sebi i svojoj unutrašnjoj komunikaciji-razmišljanju. U glavnom dijelu seminara osim teoretskog dijela urađeno je nekoliko zadataka „Šta mislite o ……“, kao i jasne upute na koji način razmišljati o postupcima, planovima, odbaciti predrasude, reakciji drugih ljudi…. Bilo je riječi i konkretnih primjera o greškama u razmišljanju, jer misli su prvi korak u našem govoru ili djelovanju. Ustvari, mi smo proizvod svoga razmišljanja.

Sve u svemu, još jedno lijepo druženje i zajedničko učenje, a koliko će ko razmišljati – riječi i djela će pokazati.

Seminar je vodio Bekir Šabić.