Seminar „Sposobnosti i vještine“ u Tuzli

VijestiNema komentara

Još jedan seminar u organizaciji CLPU i HO Qatar Charity održan je u subotu, 22.04.2017. godine, u Behram-begovoj medresi (Tuzla) za korisnike socijalnog programa ove humanitarne organizacije.

Učesnici seminara, učenici starijih razreda osnovne škole i srednjoškolci, mogli su naučiti  mnogo pojedinosti o sposobnostima i vještinama, njihovom razvijanju i usavršavanju. Kroz nekoliko različitih prezentacija i video isječaka učesnici su dobili jasniju sliku o sposobnostima i pokušali odgonetnuti koja sposobnost kod njih dominira.

Kako razvijati određene vještine i šta one u kombinaciji sa sposobnostima donose, te kako njegovati kreativnost bile su tema drugog dijela seminara. Razgovor, pitanja, prezentacije, testovi i zajednički rad doprinijeli su da je vrijeme predviđeno za seminar (5 sati) brzo prošlo. Na kraju se zaključilo da moto CLPU „Oslobodi svoj potencijal…“ treba stalno imati na umu, a to znači učiti i raditi.

Posebnost ovog seminara bila je jedna majka, koja je aktivno uzela učešća u seminaru. Bilo je ovo, osim  međusobnog upoznavanja, jedno istinsko druženje, a trener seminara Bekir Šabić ne krije zadovoljstvo zbog vremena provedenog sa ovim mladim ljudima.