Seminar za trenere i saradnike Centra

VijestiNema komentara

Piše: Nedim Botić

Centar za lično i profesionalno usavršavanje (CLPU) je u Sarajevu u četvrtak i petak, 13. i 14. jula, organizovao redovni godišnji edukativni seminar za svoje trenere i poslovne saradnike.

Naziv seminara je glasio: „Centar za lično i profesionalno usavršavanje između realnosti i želja (analiza desetogodišnjeg rada ‎2007-2017)“. Kao što samo ime kazuje, ove godine se navršava deset godina postojanja i rada ovog edukativnog centra pa je to bila izvrsna prilika da se analizira dosadašnji rad, te razgovara o budućim planovima i idejama.

U četvrtak je održana prva radionica na temu„Predstavljanje i analiza desetogodišnjeg rada ‎(2007-2017)“. Moderator je bio dr. Zuhdija Adilović, dok su uvodničari bili dr. Senad Ćeman, direktor CLPU-a, te dr. Muhammed el Ma’juf. Razgovaralo se o dosadašnjem radu, od prvih osnivačkih dana do danas. Zaključeno je da je CLPU ostvario zapažene rezultate na polju organizacije edukativnih seminara, kojih je tokom decenije rada održano ukupno 412. Seminare je održalo 108 trenera i saradnika, od čega 85 iz BiH, a ostatak iz drugih zemalja. Seminarima je prisustvovalo blizu 12 000 polaznika, što je respektabilna brojka. Kvalitetnim radom se došlo do nivoa kada je potrebno zadržati dosadašnji kvalitet, ali i napraviti nove iskorake.

U petak, 14. jula, su održane dvije radionice. U prijepodnevnim časovima je održana radionica: „Iskustva trenera i predstavljanje najuspješnijih seminara“. Moderator je bio mr. Ibrahim Husić, a uvodničari mr. Bekir ef. Šabić i Merima Bejtagić-Makić. Svaki od prisutnih trenera je imao priliku da izloži svoja iskustva iz vođenja seminara, i da ih prenese kolegama, sa ciljem unapređenja vještina i korigovanja propusta.

U popodnevnim časovima je održana posljednja, treća po redu, radionica na temu: „Vizija razvoja Centra i prijedlozi za unaprjeđenje njegovog rada.“ Moderator je bio dr. Sad el Džuvejbir, a uvodničari Fikret Čančar i dr. Dženan Kulović. U korektnoj i konstruktivnoj dijaloškoj atmosferi, izneseni su korisni prijedlozi i ideje o budućem radu Centra.

Uprava CLPU-a se ovom prilikom zahvaljuje trenerima i saradnicima na prisustvu i aktivnom učešću, a posebnu zahvalnost upućuje uvodničarima koji su pripremili referate i prezentacije o spomenutim temama.