U Zenici održan seminar za tinejdžere „Ostvari svoje ciljeve koristeći Grow model“

VijestiNema komentara

U subotu, 5.11.2016. god., u Zenici je održan seminar „Ostvari svoje ciljeve koristeći Grow model“ . Seminar je održan za tinejdžere, korisnike socijalnog programa Human Appeal International, a vodila ga je trenerica CLPU-a, magistrica menadžmenta Merima Bejtagić-Makić.

 GROW model se smatra praktičnim alatom za postavljanje ciljeva i riješavanje problema.

Prvi dio seminara je obuhvatio teoretski dio: diskusija o razlozima zašto su ciljevi bitni, postavljenje SMART ciljeva, ustanovljivanje trenutnog stanja putem SWOT analize, pronalaženje rješenja/načina kojima će se ostvariti cilj i na kraju planiranje kako sprovesti u djelo, jer cilj bez djelovanja je samo san. Radionica je tekla kroz diskusiju, rad u grupi i bodovanjem za sudjelovanje.

Svi učesnici su dobili priručnik za seminar u kojem su bilježili i odgovarali na pitanja tokom seminara.

U drugom dijelu seminara, svaka grupa je bila zadužena da pripreme zajednički   cilj i plan izrade koristeći gore navedene alate. Učesnici su bili iznenađujuće aktivni i svaki član grupe je sudjelovao u pripremi grupnog plana.

Najbolje dvije grupe su dobili vrijedne nagrade (cca. 500 KM) koje su sponozorisale firme Birr Group d.o.o. Sarajevo i Anet d.o.o. iz Zenice.

Također, svi učesnici su za poklon dobili flomastere, olovke i jedan  notes/planer koje proizvodi udruženje MIM iz Sarajeva.