Završen drugi modul obuke iz STATA programa

VijestiNema komentara

U martu 2018. godine Centar za lično i profesionalno usavršavanje organizovao je obuku iz STATA programa. 

Učesnici obuke su preslušali Regresiju radi sticanja osnovnog znanja za nastavak rada (bilo na poslovnom ili privatnom planu). Uz internaktivan pristup, korišteno je dosta praktičnih primjera i zadataka za vježbu u cilju što boljeg razumijevanja i savladavanja programa.

Obuka je održana u šest susreta sa ukupno 18 radnih časova uz zarvšni testni zadatak kojeg su učesnici trebali poslati u roku, definisanom od strane instruktora. Isti je na posljednjem času bio revidiran kroz grupni rad i prikaz rezultata.

Modul 2 je vodio Mirza Mujarić, doktorant na Ekonomskom fakultetu i istraživač u Centru za intradisciplinarna primijenjena društvena istraživanja.

Zbog trenutnih obaveza instruktora i godišnjih odmora slijedi pauza, a o nastavku treninga Centar će blagovremeno informisati zainteresovane. Za sve dodatne informacije  pratite nas dodatno i na FB stranici:

https://www.facebook.com/CLPU.ba/

Stata program je namijenjen menadžerima, sektoru prodaje i ljudskih resursa, osoblju/uposlenicima centara i udruženja, studentima za izradu završnih radova I i II ciklusa te mladim istraživačima.