Završena “Ljetna škola HAI 2016”

VijestiNema komentara

Centar za lično i profesionalno usavršavanje (CLPU) u saradnji sa Human Appeal International (HAI) organizovao je od 16. do 19. jula sada već tradicionalnu “Ljetnu školu HAI 2016”, čiji su učesnici bili tinejdžeri bez jednog ili oba roditelja, a koji su korisnici socijalnog programa HAI.

Ljetnoj školi je prisustvovalo 50 polaznika iz Zenice, Zavidovića i Sarajeva, a kroz ovo četverodnevno druženje imali su priliku da prisustvuju seminaru “Liderstvo” koji su održali treneri CLPU Amir Mehić i Muhamed Ikanović, te seminaru “Sposobnosti i vještine”o kojem je govorio trener CLPU mr. Bekir Šabić. Također, pored seminara, treneri su za polaznike organizirali izradu zidnih novina i prezentaciju edukativnih i dokumentarnih filmova.

Pored aktivnosti koje su se održavale unutar adekvatno opremljenog prostora CLPU-a, učesnici su imali priliku i da se druže na sportskim terenima, igrajući fudbal, a također su imali organizovan izlet na Vrelo Bosne i planinu Igman, kao i obilazak Baščaršije.

Učesnici su na kraju druženja iskazali zadovoljstvo ponuđenim programom Ljetne škole, te istakli da se raduju sljedećem ovakvom druženju.